Sy Crate C Fi
Multi Niche Blog

Tekniikka ja aivovammat – ystäviä vai vihollisia?

Kun henkilö kärsii aivovamman, perheenjäsenet ovat usein hullun kiireisiä etsimään kaikki mahdolliset keinot auttaa toipumisprosessissa. Teknologia on nykyään niin valtava osa elämää, että monet ihmiset näkevät teknologian tulevaisuuden aallona aivovammavajeiden hoidossa – ja monet terapeutit olisivat samaa mieltä heidän kanssaan.

Quora.comin mukaan maailmanlaajuisesti julkaistaan yli 500 uutta sovellusta päivittäin. Jokaisen uuden sovelluksen myötä on mahdollisuus elää eri tavalla ja oppia jotain uutta. Kuntoutuksen maailmassa uudet sovellukset tarkoittavat terapeuteille uusia tapoja päästä pidemmälle teknologian maailmaan löytääkseen erilaisia tapoja auttaa aivovamman kärsineitä potilaita.

Kun etsit sovelluksia, jotka voivat auttaa aivovammojen toipumisessa, on tärkeää muistaa muutama keskeinen seikka:

Mikä on sovelluksen tavoite?
Kuinka vaikeaa sovellus on oppia?
Onko käytössä hintaa?
Onko olemassa erilaisia taitotasoja?
On tärkeää pohtia, mitä potilas tarvitsee, kun hän etsii tiettyä sovellusta aivovamman toipumiseen. Jos potilaan on esimerkiksi opittava lukemaan, sovellus, jossa on paljon ohjeita, ei olisi hyvä valinta. Hyvä valinta olisi löytää sovellus, jossa on yksinkertaisia ohjeita, kuten keskittyminen sanojen täyttämiseen tai lauseiden viimeistelyyn. On olemassa monia aikuisille tarkoitettuja sovelluksia, jotka auttavat myös lukemaan oppimisessa. Ne voivat toimia hyvin henkilöille, jotka oppivat näitä taitoja uudelleen aivohalvauksen tai aivovamman jälkeen.

Sovellukset, joissa on monimutkaiset ohjeet tai vaiheet ohjelman käynnistämiseksi, eivät yleensä sovellu henkilöille, jotka yrittävät kehittää kognitiivisia taitoja. Sovellus, jossa on kaksi tai kolme lyhyttä kuvausta ajo-ohjeille tai yksittäiset vaiheittaiset ohjeet, jotka näkyvät sovellusta käytettäessä, voivat toimia parhaiten.

Erityyppisille älypuhelimille ja tableteille on saatavilla tuhansia ilmaisia sovelluksia. Ilmaisissa sovelluksissa on edelleen sovellusmaksuja, jotka ovat muita kuin latauksen ilmainen osa. On tärkeää lukea sovelluksen tiedot ennen ostamista varmistaaksesi, että se ei vaadi paljon rahaa pelaamiseen ja osallistumiseen.

Terapeuttisena työkaluna käytettäessä sovelluksen tavoitteena on auttaa jotakuta parantamaan toimintaa tietyllä alueella. Jotkut sovellukset tarjoavat vaikeustasoja, joten kun jokin alue tai taso on saavutettu, on seuraava askel jatkaa tehtävän oppimista tai taitojen harjoittelua. Tämä tasoitettu oppiminen on hyödyllistä, kun potilas haluaa oppia vain yhden tai kaksi peliä sen sijaan, että hänen olisi hankittava useita sovelluksia löytääkseen yhä vaikeampia tehtäviä.

Jokaisen sovelluksen oston yhteydessä on tärkeää kokeilla niitä – ilmainen sovellus on aina hyvä valinta, ja se on tapa löytää mielenkiintoisia ja hauskoja tapoja työskennellä terapeuttisten tavoitteiden saavuttamiseksi kyllästymättä. Kokeile erilaisia pelejä, vaikka ne eivät tuntuisikaan kiinnostavilta, sillä saatat yllättyä siitä, mitä voit oppia, ja kuinka paljon yksinkertaisetkin pelit voivat parantaa aivovamman häiritsemiä taitoja.

Comments are closed.