Sy Crate C Fi
Multi Niche Blog

Sosiaalisen median tulevaisuus

”Tässä oli iloinen maailma, herrani!” (Thomas Middleton)

Sosiaalisen median tila ei ole se, mikä se oli. Sananvapautta on uhattu sen viimeisessä linnakkeessa. Sosiaalinen media on muuttanut tapaa, jolla saamme tietoa uutisista. Tämä on yksi syistä, miksi sosiaalinen media on omaksunut viime vuosina yhä suuremmat prosenttiosuudet yleisöstä. Tämä on hyvä yhteiskunnallemme, koska tiedon ja ajatusten vapaa kulku on yksi demokratian avaimista. Laajan tiedon saatavuus mahdollistaa kansalaisten osallistumisen täysimääräisesti julkiseen elämään. Ilman tiedonsaantia ihmiset eivät voi ymmärtää hallituksen roolia ja heidän puolestaan tehtäviä päätöksiä.

Internet helpotti mielipiteiden vaihtoa kaikesta. Tämä johti siihen, miten poliittinen ennakkoluulo ja toimittajan käyttäytyminen vaikuttavat julkiseen elämäämme, kiinnitettiin paljon huomiota. Uutisia ja tietoja eivät enää välitä uutistoimittaja ja tv-tuottajat. Tämän seurauksena perinteiset uutisalustat saivat älypuhelimen käyttäjiltä täysin savuttomia.

Joten ei ole yllättävää, että suuret uutisyritykset ja poliitikot ovat huolissaan ja haluavat hallituksen säätelevän sosiaalista mediaa. He haluavat alistaa sosiaalisen median poliittiselle kontrollille. Syynä tähän on se, että he tietävät, että tämän päivän yleisö ei tee yhteistyötä kuten teki.

Itse asiassa Internet nousi 1990-luvun alusta lähtien todelliseksi mahdollisuudeksi saada tietoa vapaasti. Mutta se oli ”lyhyt kesä”. 1990-luvun puoliväliin mennessä ne meistä, jotka uskoivat Internetin ”utopistisiin lupauksiin”, ymmärsivät, että virtuaaliympäristöt olivat lisääntymässä uhkaksi yrityksille ja hallituksille.

Lähes väistämättä netin massoittaminen aloitettiin ja julkisten uutisryhmien mielipiteitä alettiin suodattaa pois. Miksi? Sekä huonosti perillä olevat henkilöt että ylimieliset yritykset ovat alkaneet lähettää roskapostiviestejä ja mainoksia julkisille foorumeille. Viestinnästä on tullut yksityinen huolenaihe. Tämän seuraus, kuten monet asiantuntijat ovat todenneet, oli luottamuksen puute kyberavaruuden julkista aluetta kohtaan.

Voimme tuoda tämän lähemmäs kotia. Sosiaalinen media alkoi 2000-luvun alussa ja on muuttanut maailmaa. Tällaiset nopeat muutokset herättävät aina pelkoa niissä, jotka haluavat suojella vallitsevaa tilannetta. Sosiaalisen median alustoista on tullut titaaneja, jotka hallitsevat julkisen keskustelun keskeisiä väyliä. Väistämättä he alkoivat ”faktatarkistaa” mielipiteitä. Keskimäärin miljoonia viestejä lähetetään päivittäin. Uskotko, että he voivat tarkistaa jokaisen näistä viesteistä tarkistaakseen tosiasiat ja määrittääkseen, mitkä ovat oikeita (älä naura)? Se on varmasti mahdoton tehtävä. Heidän pitäisi edistää avoimia keskustelufoorumeita, mutta näyttää siltä, ​​että he käyttävät valtaansa sensuroidakseen näkökulmia, joista he eivät pidä. Ne eivät ole neutraaleja. Viimeaikaiset akateemiset tutkimukset osoittavat, että verkkotila on jaettu vasemmalle ja oikealle kallistuviin klustereihin.

On surullinen tosiasia kulttuuristamme, että se toistetaan yhä uudelleen. Ajattele vanhaa linjaa: ”Milloin he koskaan oppivat?” Demokratia on ihanne, jota on tavoiteltava päivästä toiseen. Sosiaalinen media on nykyään puolueellinen konservatiivista politiikkaa ja kristillisiä arvoja vastaan. En tue hallituksen uusia pyrkimyksiä säännellä sosiaalista mediaa. Mutta en tue kumpaakaan näitä behemotteja ”faktien tarkistamiseen” mielipiteissään. Tietysti sosiaalista mediaa voidaan käyttää väärin. Mutta meillä on perustuslaki hillitsemään väärinkäyttöä.

Comments are closed.