Sy Crate C Fi
Multi Niche Blog

Miten löydät sekä sinulle että partnerillesi sopivan dieetin – 5 niksiä

Tässä artikkelissa pohdimme miten löydät juuri sinulle että partnerillesi sopivan dieetin, ja mitä asioita kannattaa pitää mielessä. Jo tässä kohtaa haluamme muistuttaa sinua siitä, että paras dieetti on se, josta jaksat pitää kiinni. Mikäli et ole ennen ollut dieetillä, suosittelemme lämpimästi aloittamaan maltillisesti. Seuraavaksi listaamme 5 oleellisinta vinkkiä sopivan dieetin löytämiseen.

Tee lista rajoituksista

Ennen dieetin aloittamista tai edes valitsemista on aina hyvä idea listata kaikki oman terveyteen ja mahdolliseen dieettiin liittyvät asiat. Löytyykö esimerkiksi allergioita? Onko olemassa ruokia joista ei haluaisi missään nimessä luopua? Tai pitääkö jotain tiettyä välipalaa saada hinnalla millä hyvänsä?

Kun valitset dieetin listan perusteella nostat dieetin onnistumisen todennäköisyyttä, ja siten myös omaa elintasoasi. Jätä tämä askel tekemättä, ja dieetti tulee olemaan vielä raskaampi kuin normaalisti.

Aloita pienillä muutoksilla

Mehun sijaan, juo vettä aamuisin. Jätä pois sokeri kahvista. Osta kakun sijaan hedelmiä. Nämä ovat pieniä positiivisia muutoksia, mutta jos yrität tehdä kaikkea kerrallaan, teet pienestä haasteesta valtavan. Tee näin kaikissa dieeteissä, ja muista että määrität itse lopputuloksen. Dietin ohjeet näyttävät vain suunnan ja niitä saa ja pitääkin muokata omiin tarpeisiin.

On myös tärkeätä että dieetti on hauskaa ja mukavaa. Harva ihminen jaksaa rankkaa ja musertavaa kuuria loputtomiin. Tästä syystä on suositeltavaa keksiä jotain hauskaa tekemistä kun kuuri painaa mieltä. Voit esimerkiksi katsoa lempisarjaa Netflixistä, nauttia peleistä casino.netbet.fi -sivustolla tai aloittaa uuden harrastuksen.

Lue arvosteluja netissä

Et ole koskaan ensimmäinen dieettiin osallistuja. Moni on käynyt läpi koko kuurin ja kertovat innokkaasti kokemuksistaan. Parhaimman kuvan dieetistä saat lukemalla sekä kriittiset että positiiviset arvostelut. On aina hyvä pitää mielessä, että netissä kaikilla on oma taka-ajatus kirjoituksen takana. Joskus kriittisimmät arvostelut saattavat olla kilpailijoiden kirjoittamia, ja positiivisimmat dieetin luojan.

Mitä helpompi, sitä parempi

Mikäli dieetin päämääränä on laihdutus, helpoimmat kuurit toimivat aina parhaiten. Kun ei tarvitse muistaa kuin muutaman asian, kuuri pysyy jatkuvasti mielessä tärkeimpinä hetkinä. On myös helpompaa tehdä dietiistä elämäntapa, jos se ei mullista ruokavaliota kokonaan. Hiljaa hyvää tulee.

Jotkut asiantuntijat ovatkin sitä mieltä, että dieetit eivät ole ihmelääkkeitä, eikä niitä kannata nähdä sellaisina. Kaloreitakaan ei kannata laskea, vaan tärkeämpää on ravitsemussuositusten noudattaminen ja ainakin puolet annoksesta tulisi olla jotain tuoretta.

Hitaat syövät nopeat

Dieettejä myydään usein voimasanoilla “heti”, “viikossa”, “nopeasti”, jne. Tämä johtuu siitä yksinkertaisesta syystä, että ihmisillä ei ole malttia odottaa tuloksia. Niitä pitää nähdä mahdollisimman nopeasti. Kestävää tulosta saadaan kuitenkin aikaiseksi pitkäjänteisellä suunnitelmalla.

Monet dieetin ystävät huomaavatkin, kuinka heti dieetin loputtua samoihin vanhoihin tapoihin palataan. Ja samalla kilotkin lisääntyy. Paras dieetti onkin sellainen, josta tykkäät etkä halua luopua. Dieetin tarkoitus on innostaa tapojen muuttamiseen, ja tämä on vain mahdollista jos itse et halua palata vanhaan.

Muista ettei dieetin vaikeudesta jaeta pisteitä. Teet itse juuri niin kuin haluat, ja helpoiten pääset alkuun muuttamalla yhtä tapaa. Kun tämä alkaa tuntua luonnolliselta, voit partnerisi kanssa pohtia uuden muutoksen lisäyksestä. Siinä kohtaa suosittelemme lukaisemaan tämän artikkelin nopeasti läpi.

Yhteenveto

Tässä artikkelissa pääsit lukemaan viidestä niksistä tai ajattelutavasta, jotka auttavat sinua valitsemaan tai luomaan juuri sinulle sopivan dieetin. Niin kuin jo on varmaan tullutkin selväksi, dieettiä ei kannata miettiä määräaikaisena kurituksena, vaan ponnahduslautana parempiin elämäntapoihin. Parhaisiin tuloksiin pääset aina tekemällä omat päätöksesi kuurista, etkä seuraa trendikkäimpiä villityksiä. Toisaalta kun puhutaan dieeteistä, samaan tulokseen pääsee useammalla tavalla. Tärkeintä on löytää mikä toimii sinulle ja partnerillesi. Muulla ei ole väliä.

Comments are closed.